Što je MBS?

MBS (movement balance system) jedinstven je sustav vježbanja koji obuhvaća sve tehnologije treninga i terapeutske metode, a temelji se na dijagnostičkim metodama odnosno procjeni funkcionalnosti pokreta i jakosti.

S MBS-om možete napraviti dobar temelj funkcionalnosti pokreta i jakosti izgrađen od čvrstih veza stabilnosti i mobilnosti.

Putujte s MBS-om do istine o treningu snage, fleksibilnosti, izdržljivosti, ravnoteže, brzine i agilnosti, uz osjećaj mentalne čvrstoće i zadovoljstva.

Spoznajte, naučite i primijenite MBS metode oporavka kao vremenski najduže sekvence čovjekove svakodnevice.

Zašto MBS Centar?

MBS Centar:

  1. Prvi konstruira najkvalitetniju standardiziranu bateriju testova za procjenu funkcionalnosti pokreta, te testove za procjene posture u statičkom i dinamičkom režimu. Nadograđuje već postojeće testove, provjerenim kineziološkim i fizioterapeutskim testovima za dublju i precizniju dijagnozu stanja tijela (2017).
  2. Jedini u Hrvatskoj omogućava real time kontrolu srčane frekvencije i intenziteta rada u treninzima za povećanje energetskog kapaciteta čovjeka (trening na pokretnoj traci, biciklu, strunjači…).
  3. Filozofija MBS Centra integrira sve tehnologije treninga poštujući načelo progresije.
  4. Uvodi balansirani pristup između oblikovanja programa treninga i oporavka.
  5. Svi programi su prilagođeni prirodi čovjekovog kretanja, a ne samo trendovskim programima, vježbama, trenažerima, spravama i rekvizitima.
  6. Kreira antiadaptacijski proces treninga Change zone za srčano-žilni i živčano-mišićni sustav čovjeka.
mbs
POGLEDAJ VIDEO

Povijest i vizija MBS Centra

Počeci stvaranja MBS-a datiraju još od prije 12 godina, kada je sveučilišna profesorica mr. sc. Martina Mavrin Jeličić, kao dugogodišnja instruktorica Medical joge i fitness programa, svjedočila povećanju broja ozljeda i pojava boli kod rekreativaca u Hrvatskoj.

Pokušavajući riješiti uočene nedostatke trenažnog procesa uz savjete brojnih Hrvatskih i inozemnih stručnjaka i znanstvenika iz svijeta sporta i rehabilitacije, testirala je nove puteve poštujući znanstvene spoznaje, tuđa i svoja praktična iskustva te je kao rezultat toga nastao Movement Balance System (MBS), sustav koji je napokon zadovoljio njezin perfekcionistički pristup te ujedno pomogao sportašima i rekreativcima da brže uklone svoje deficite.

Misija MBS Centra

Metodama rada opravdati princip individualnosti kod sportaša, rekreativaca i osoba nakon primarne rehabilitacije.

Kroz svoj rad sportaše su poveli do europskog zlata i Olimpijskih igara, a brojnim rekreativcima otklonili ponovnu pojavu boli i poboljšali sastav i oblik tijela.