MB Yoga

 

POWERYOGA (težina 3-5/5)

Lijepi flow bogat dinamičnim pokretima ugodnog istezanja i jačanja. Rad na fasciji, stabilnosti, fleksibilnosti, pokretljivosti, jačanju, ravnoteži, izdržljivosti. Jednim udarcem nekoliko muha!
Teći ćemo kroz različite joga-asane, uključujući i balansirajuće položaje različite zahtjevnosti, te možda pustiti i koji graškić znoja; A sve će izgledati kao da plešemo s dahom kroz kontrolirane i svjesne pokrete. Završit ćemo vježbama disanja (pranayama), meditacijom ili opuštanjem. Osjeti vatru, zrak, vodu i zemlju u sebi.

Citat koji lijepo dočarava našu namjeru za ovaj sat: „Oduvijek ste imali snagu, dragi moji, samo ste to morali sami spoznati.“ (Wizard of Oz).

 

THERAPY YOGA (težina 1-2/5)

Program vježbi joge sastavljen je po preporuci liječnika, a čine ga vježbe umjerenog intenziteta. Osnovne terapeutske vježbe joge izvode se prema strogo definiranim uvjetima rada. Svaki se mjesec izmjenjuje “therapy flow“ niz koji oslobađa tenzije u tijelu, poboljšava cirkulaciju i jača posturalnu muskulaturu koja je bitna osnovica za zdravu i pokretljivu kralježnicu. Završni dio sata sastoji se od učenja tehnika disanja, koncentracije i opuštanja.

 

SLOW YOGA (težina 1-3/5)

Ovaj program prilagođen je početnicima i osobama koje vole treninge laganog intenziteta. Sat kojim ćemo dominantno „prodisati“ leđa gibajući ih, jačajući i istežući u svim smjerovima. Ponovno ćemo se upoznati sa fluidnošću, ali i čvrstoćom vlastitog tijela, probuditi možda uspavanu energiju i ojačati glavni stup vlastitog tijela- trup. Pozornost ćemo značajno posvetiti i kukovima, ramenima, lopaticama, te prepoznati međupovezanost svih nabrojenih anatomskih struktura sa kralježnicom. Iznimno vrijedan sat za sve one koji osjećaju napetost pohranjenu unutar tijela, bolove u vratu, leđima i kukovima, za sve koji terete svakodnevnog dana nose na svojim leđima (kako fizičke, tako i psihičke). Također, vrlo koristan sat za sve one koje je svakodnevni način života u vidu kretnji, obavljanja poslova, dnevnih aktivnosti-  ukočio, „smrznuo“ i usporio. Sat ćemo završit ugodnim opuštanjem, smirenjem i/ili vježbama disanja kako bi tijelo, um i duh potpunije primili sve dobrobiti prakse.

 

AFTER WORK YOGA (težina 2-4/5)

Idealan sat za kraj napornog radnog tjedna kojim ćemo nakon nekoliko dinamičnih i intenzivnih prijelaza kroz joga-asane, okrenuti se na duže zadržavanje pojedinih položaja, te djelovati u smjeru otpuštanja napetosti prikupljenih u mišićima i vezivnim tkivima, sa neizbježnim utjecajem na mišićnu izdržljivost. Brojnim torzionim položajima (putem kompresije organa abdomena, primarno probavnog sustava), pretklonima i laganim inverzijama, potaknut ćemo bržu razgradnju i eliminiranje iskorištenih produkata iz tijela.

Sve to, uz duže i ugodno opuštanje na kraju sata, kombinirano osvježavajućim i smirujućim vježbama disanja, dovesti će tijelo i duh u harmonično i smireno stanje spremno za potpunu rekuperaciju prije novog radnog tjedna. Kroz koncentriraniji pristup svakoj asani djelovat će se i na povećanu pozornost ili svjesnost o trenutnom iskustvu ili sadašnjoj stvarnosti, čime će se i um osloboditi od nekontroliranih „lutajućih“ misli. Zaljubi se u vlastito osjećanje i prisutnost!

 

WAKEUP YOGA (težina 3-5/5)

Jutarnja WakeUp Yoga energizirajući je trening koji istovremeno donosi i potpuni osjećaj opuštenosti tijela i uma.

Ovaj yoga trening traje 60 minuta, gdje se u prvoj sekvenci izvode energizirajuće fizičke vježbe za buđenje, dok se u drugoj sekvenci izvode vježbe disanja, opuštanja i koncentracije.

Nakon treninga osjećat ćete se spremnijim za početak novog dana! Osjećat će te se drugačije, vjerujte nam!”