3D Terapijski program za kralježnicu

Schroth metoda – svjetski je priznata trodimenzionalna terapijska metoda konzervativne fizikalne terapije za osobe svih dobnih uzrasta, najviše za djecu sa skoliozom, kifozom i lordozom.

Kroz specifične vježbe i korektivne tehnike disanja, metoda nastoji ispraviti sve nepravilnosti kralježnice. Rezultat je smanjenje bolova, usporavanje ili zaustavljanje zakrivljenosti kralježnice i poboljšanje srčano-plućne funkcije, mobilnosti i posturalne stabilnosti.

Usvajanjem (osvješćivanjem) Schroth i drugih terapijskih principa u suradnji s liječnicima iz klinike u Njemačkoj Asklepios pacijent će biti osposobljen i za samostalnu primjenu tih principa vježbanja i funkcioniranja u svakodnevnom životu te će dodatno utjecati na posturu i kvalitetu života.

 

Povijest

Schroth methoda ima dugu tradiciju, osmislila ju je 1921. Katharina Schroth u Njemačkoj. Sustav klinika u Njemačkoj Asklepios kupio je 1995. kliniku i ime “Schroth-Method” i “3D terapiju skolioze Katharine Schroth” te je “Katharina Schroth Klinik” postala dio poznatog zdravstvenog lanca klinika i jedina je specijalizirana samo za deformacije kralježnice.

Licencu za provođenje “Schroth-Method”/”3D terapije skolioze Katharine Schroth” od 2015. godine ima MBS Centar koji provodi terapiju po uzoru na rad najbolje klinike za skoliozu Asklepios u Njemačkoj.

 

Raspored i program

60-minutna dijagnostika stanja kralježnice / 3−5 sati edukacijsko-terapijskih tretmana

Cilj edukacijsko – terapijskog tretmana je omogućiti pravilno i svjesno vježbanje uz provođenje redovitih domačih zadaća. Time se stječu radne navike i usvajaju pravilni obrasci vježbanja te se pacijent osposobljava za samostalno vježbanje kod kuće.

Što će se dogoditi ako se skolioza NE LIJEČI ?

Krivulja se može nezapaženo povećati tijekom godina rasta. Umjerene i teške krivulje mogu se također povećati u odrasloj dobi. Neke krivulje mogu se povećati tijekom trudnoće. Teška bol, fizička deformacija i artritis mogu se pojaviti tijekom srednje životne dobi. Rano otkrivanje važno je za zdravlje u budućnosti.

 

Kako izgledaju vježbe?

Vježbe su određene individualno, ovisno o uzorku i ozbiljnosti krivulje. Posebno dizajnirane vježbe mogu se izvoditi u različitim samostojećim, sjedećim ili klečećim položajima pomoću ljestvi, traka uz konstantan nazor pokreta pomoću ogledala na zidu i stropu.

 

Kako izgleda program vježbanja?

U posebno dizajniranom prostoru s ogledalima pacijent dobiva nove vizualne informacije koje mu pomažu u osvješćivanju posture tijela te svjesnom postizanju pravilne posture. Schroth terapeut vodi pacijenta kroz suptilne podražaje, te pacijent dobiva osjećaj u koje dijelove tijela treba disati, koje dijelove istegnuti, a gdje otpustiti napetost mišića kako bi se postigla pravilna aktivacija mišića koji omogućavaju ispravnu posturu te umanjuju asimetriju.

 

Cijena u Zagrebu

Dijagnostika – 300 kn

Individualno-edukacijski tretman – 230 kn

Paket od 5 individualnih terapija – 1000 kn

 

SCHROTH METODA (IZDVOJENO IZ MEDIJA) >>