h

doc. dr. sc. Martina Mavrin Jeličić

Vlasnica MBS Centra

Sveučilišna profesorica

Kineziologinja i znanstvenica, osnivačica je MBS Centra (2004). Jedna je od prvih instruktorica terapijske joge u Hrvatskoj kojom se bavi punih 25 godina. Dodatno usavršavanje iz područja funkcionalne rehabilitacije u trajanju od 2 godine provodila je uz pomoć Dr.sc. Tatjane Trošt Bobić. Svake godine aktivan je član edukacijske radionice „Perform Better” iz SAD-a.

Kao instruktorica joge i grupnih fitness programa svjedok je povećanja broja ozljeda i pojava boli kod rekreativaca u Hrvatskoj. Pokušavajući riješiti uočene nedostatke trenažnog procesa, Martina znanstvenim istraživanjima i praktičnim radom stalno traga za istinom u treningu. Kao konačni rezultat toga nastaje Movement Balance System (MBS), sustav koji je napokon zadovoljio njezin perfekcionistički pristup s jedne strane, te pomogao rekreativcima brže ukloniti njihove deficite s druge strane.

Vanjski je suradnik na međunarodnom sveučilištu Libertas, te stalni  predavač na međunarodnim konferencijama. Od 2014 godine predaje na međunarodnim edukacijskim radionicama „KLJUČ“

2016 godine kreira koncept WellBeing Pro s ciljem očuvanja zdravlja na radnome mjestu, te provodi edukacijske radionice za velike i male kompanije.

2017 godine upisuje trogodišnji studij za terapeuta kliničke somatike.

2018 godine završava trotjedni seminar „Awareness intensive“ u Grčkoj koji joj danas pomaže u njezinom radu.

2021 godine završava međunarodno trogodišnje školovanje za terapeuta (Somatic Experiencing) koje se bavi razrješavanju i ublažavanju simptoma trauma i stresa. Cilj je omogućiti klijentu da riješi fizičke i mentalne poteškoće uzrokovane traumom i dugogodišnjim stresom te da može na odgovarajući način  odgovoriti na svakodnevne situacije.

2023 godine završava edukaciju za Bowen terapeuta.

Piše kolumne i članke za mnoge naše poznate magazine i portale, a neki od njih su Ljepota i zdravlje, Story, Doktor u kući, Jutarnji list, Femina, Pitaj mamu, Fitness…